Info voor paardeneigenaren

Wat is paardensportmassage?

Paarden sportmassage is niet alleen om de pijn te verlichten en blessures te verminderen, maar ook om eventuele blessures in de toekomst, te helpen voorkomen.  Bij een regelmatige behandeling leert de masseur het lijf/de bespiering van je paard goed kennen. Verandering(en) of mogelijke (aanstaande) problemen, kunnen daarom tijdig worden gesignaleerd. Aan de hand van deze bevindingen kan de masseur een passend advies en behandeling geven. Dit resulteert in een snellere groei van je ‘atleet’ zowel fysiek als mentaal.

Als vereniging streven wij het doel na dat er zoveel bekendheid aan het vak van paardensportmasseur wordt gegeven dat er steeds meer paarden preventief behandeld worden. Dit is al normaal bij humane atleten! Het preventief behandelen voorkomt dat er grote problemen kunnen ontstaan, waardoor het paard enige tijd op rust moet staan.

Ook bij vage klachten kan paardensportmassage een positief effect hebben op de prestaties en het gedrag van het paard.

Waarom een masseur die aangesloten is bij de VPSN ?

Een paardensportmasseur, die lid is van de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland, is een gekwalificeerd paardensportmasseur.  De masseurs hebben speciale opleidingen gevolgd voor paardensportmasseur. Vóórdat men lid wordt van de VPSN, worden achtergrond en opleidingen van het aspirant-lid nauwkeurig getoetst.

Na het behalen van de toelatingstoets worden de namen van de leden vermeld op onze website. Leden van de VPSN volgen jaarlijks bijscholingen om hun vaardigheden te verbeteren.